Trehytte som står på påler 5 meter over bakken inne i en furuskog.
Foto: Rebecca Åsan Finsland

Iveland Tree Top Panorama: Luksus i Tretoppene

Cabin and homes

Norge er kjent for sin spektakulære natur, og Iveland Tree Top Panorama gir deg muligheten til å oppleve denne på en helt unik måte. Husker du hvor spennende det var med trehytter da du var liten? Ditt eget sted uten forstyrrelser, tett på naturen. Med denne følelsen i kombinasjon med moderne fasiliteter og luksus, har familien Andersen og Finsland skapt en eksklusiv overnattingsopplevelse som de raust deler med alle gjestene.

Published on 2023-09-12

En av våre forhandlere, Holbæk Rør AS, stilte som leverandør og rådgiver. Dermed har Jets® fått være med på enda et spetakulært og spennende prosjekt!

Det beste fra to verdener

Iveland Tree Top Panorama er mer enn bare en overnattingsmulighet. Det er en unik og luksuriøs opplevelse som bringer deg så tett på naturen at barnålene ligger på dørmatta, og du får en fantastisk utsikt fra alle rom. Forestill deg også å sitte i en varm og velgjørende jacuzzi på en romslig balkong fem meter over bakken en stjerneklar høstkveld. Slikt må nesten bare oppleves.

En jacuzzi ute på balkongen på en tretopphytte med utsikt utover at vann og en furuskog.
Foto: Rebecca Åsan Finsland
Opplev velvære på sitt beste med utendørs jacuzzi, 5 meter over bakken. Perfekt for en stjerneklar høstkveld!

Gjennomtenkte fasiliteter

Hytten Furukrona har 6 sengeplasser fordelt på tre soverom og er allerede et populært valg for dem som søker et unikt tilfluktssted. Iveland Tree Top Panorama er snart klar med sin andre hytte, Ørneredet, som vil ha åtte sengeplasser. Begge hyttene er utstyrt med fullt kjøkken, bad med varmekabler, dusj og toalett, samt jacuzzi. Når du ankommer, er hyttene allerede ferdig klargjort og oppvarmet, komplett med oppredd sengetøy og myke håndklær.

En dobbeltseng med med fint oppredt sengetøy. brune trevegger står tett intill sengen.
Foto: Rebecca Åsan Finsland
Kom hjem til luftig og myk komfort med oppredde senger, klare for å gi deg en god natts søvn etter en dag i naturen.
Et moderne baderom med grå marmorerte fliser, stabler med hvite og fint brettede håndduker ligger på benken. Et moderne vegghengt toalett fra Jets.
Foto: Rebecca Åsan Finsland
Nyt luksusen av et spa-inspirert baderom i tretoppene, komplett med Jets® Charm vakuumtoalett – hvor funksjonalitet møter stil i en lun atmosfære.

Baderommene har de samme fasilitetene som et toppmoderne hotell, og det i toppen av et tre. Interiøret fremstår som eksklusivt og gjennomført. Porselenstoalettet som de har valgt, er modellen Jets® Charm. Nedenfor kan du lese mer om ulike toaletter fra Jets®.

Spisestue med polstrede stoler og puter. brunebleisede vegger og store vindu med utsikt over skogen utenfor.
Foto: Rebecca Åsan Finsland
Slapp av rundt omslig spisebord, der komfort møter enestående utsikt – den perfekte plassen for refleksjon og gode samtaler.
Sort kjøkkeninteriør med vask og stekeovn, plassert i en tretopphytte.
Foto: Rebecca Åsan Finsland
Et kjøkken der ingenting mangler: fullt utstyrt med moderne interiør sørger for at matlaging blir en ren fornøyelse.

Spreke ideer trenger gode, praktiske løsninge

Det var Stian Finsland tok initiativet til å bygge tretopphyttene. Inspirasjonen fikk han fra lignende prosjekter andre steder, og siden svigerfamilien hadde skogseiendom i dette nydelige området, satte det fantasien i gang. Familien tente på ideen, og dermed var familiebedriften var skapt.

Fantastiske ideer krever likevel ha praktiske løsninger. Komfort er viktig for at et slikt tilbud skal fungere i praksis. Det er gjerne både familier med barn og vennegrupper som skal hygge seg i hverandres selskap og nyte nærheten til naturen. Da bør komfort oppleves sømløst og enkelt. Det handler også om å ta hensyn til miljøet rundt. For å løse mange av disse utfordringene, som en tretopphytte naturlig fører med seg, kom de i kontakt med Holbæk Rør AS på Vennesla for å få gode råd.

Moderne baderom med brun tømmervegg med et vegghengt toalett fra Jets.
Foto: Rebecca Åsan Finsland
Vakuumtoalett fra Jets®, i modellen Charm
Iveland Tree Top Pano 4 Jets Charm Vakuumtoalett 2
En elegant fusjon av tradisjon og moderne design: Toalettet kombinerer tømmervegger med moderne fliser og har direkte tilgang til balkongen.

- Å installere et toalett i en trehytte kan være utfordrende av flere grunner. En viktig faktor er at det ikke er tilgang til et offentlig avløpssystem oppe i trærne. Derfor foreslo vi en vakuumtoalett-løsning, som gir muligheten til å transportere avfall med minimalt vannbruk gjennom små rør. Vi valgte anlegg fra Jets® for å redusere miljøpåvirkningen og for å opprettholde en høy standard på sanitæranlegget, forteller Andre Holbæk fra Holbæk Rør AS.

Fleksibelt og miljøvennlig

En av fordelen med en vakuumløsning er at transporten skjer ved hjelp av vakuum og at man dermed kan frakte avfallet uten å ta hensyn til tyngdekraften. Vannforbruker er også betydelig lavere - 0,6 liter per spyling. Rørene er tynnere enn ved tradisjonelle vannklosett så rørføringen er mer fleksibel og lettere å tilpasse.

- Hvert prosjekt har sine unike utfordringer. I dette prosjektet var utfordringen plassering og dimensjonering av tanken for avfallsbehandling, som letter vedlikehold, sier Holbæk.

Tretopphytte sett utenfra. En lang trapp opp til hytten, hytten står på påler 5 meter over bakken. Blå himmel.
Foto: Rebecca Åsan Finsland
Ørnerede er den nyeste hytta til Iveland Tree Top Panorama
Utsikt fra Ørnerede. Spisegruppen er plassert framfor et stort vindu med panoramautsikt over landskapet.
Foto: Rebecca Åsan Finsland
Nyt måltidene fra Ørneredet med en panoramautsikt som strekker seg utover endeløse, skogkledde åser.

Kildeseparering

Siden tretopphyttene ikke er tilknyttet offentlig avløp, foreslo Holbæk Rør AS en kildeseparerende løsning fra Jets®. Kildeseparering betyr at man skiller vannet fra dusj og vask (gråvann) fra toalettavfallet (sortvann) og behandler disse hver for seg. Ecomotive® A02 ble installert for rensing av gråvann og en Jets® Biotank for sortvann. Dette gir en miljøvennlig og praktisk løsning. Kildeseparering i kombinasjon med vakuumtoalett resulterer i lavt volum på avfallet, og gjør det enkelt å håndtere i etterkant.

- Vi har mottatt positiv tilbakemelding etter at prosjektet ble gjennomført. Iveland Tree Top Panorama har uttrykt tilfredshet med ytelsen til vakuumtoalettet og den kildeseparerende løsningen fra Jets®. De valgte samme løsning for sin nylig oppførte andre hytte.

- Vi spesialiserer oss på sanitærløsninger for ulike miljøer. Vi fokuserer på å tilby effektive og miljøvennlige alternativer for avfallshåndtering. Vårt mål er å hjelpe kundene våre med å oppnå gode løsninger til sine formål, avslutter Holbæk.

Her kan du lese mer om kildeseparering og gråvannsrenseanlegget Ecomotive® A02.

Vil du lese mer om Iveland Tree Top Panorama og kanskje ta turen? Da kan du besøke siden deres: Iveland Tree Top Panorama

Ønsker du å finne den ideelle løsningen for ditt byggeprosjekt eller hytte? Ta kontakt med oss i dag for en løsning som er tilpasset nettopp dine behov og ambisjoner. Vi har forhandlere over hele norge. Her finner du oversikten!