Jets Image CON Runde Panorama cabin side 1122

Spektakulære hytter som skåner naturen

Cabin and homes

Vi er stolte over at Runde Panorama valgte Jets™ sanitærløsning til 6 spektakulære hytter. Hyttene på Langeneset på Runde er bygd for å skåne naturen mest mulig, og da var vakuumløsning viktig for realisering av prosjektet.

Published on 2023-02-02
Vakuumtoaletter til alle typer hytter

Et vakuum sanitærsystem frå Jets kan settes sammen etter kundens behov. Alt fra en enkel hytte/bolig med et eller to vakuumtoalett og en Vacuumarator pumpe, til større sentrale system som knytter sammen flere hytter/bolighus. I sistnevnte er gjerne en eller flere Vacuumarator pumper plassert i et separat pumperom/pumpehus.

Fra terrassen kan du se oteren leke i bukten mens ørnen venter på at makrellen skal stime forbi. Storhavet ligger vidåpent foran deg, med bølger som kneiser mot bergene. I hyttene til Runde Panorama kan du nyte kystværet året rundt – med høy komfort. Prosjektet ble iverksatt med et ønske om å øke reiselivstilbudet ved Runde i Herøy kommune.

- Her ute på Langeneset på Runde kan du virkelig oppleve storhavet, og vi ønsket å utnytte dette området i større grad. Det var viktig for oss å skåne og bevare naturen. Derfor er hyttene tegnet og bygd slik at de følger terrenget, forteller Arnulf Goksøyr.

Jets Image CON Runde Panorama kitchen 1122
Hyttene ved Runde Panorama har stilrent interiør som skaper en god atmosfære.

En viktig faktor for å minimere naturinngrep var valg av sanitærløsning.

- Da ideen om hytteprosjektet kom for dagen var den første store utfordringen jeg så for meg nettopp sanitærløsning. Jeg kjente til Jets™ fra før av, og visste at de kunne bistå oss i et slikt prosjekt. Derfor ble sanitærløsning fra Jets™ tatt med i reguleringsplanen for prosjektet. Med Jets™ kunne vi fortsette å planlegge hvordan visjonen kunne realiseres, sier Arnulf.

Runde Panorama er et unikt hytteprosjekt som krevde unike løsninger, dette gjaldt også sanitærløsning. Systemene fra Jets™ er enkle å montere. De har små rør-dimensjoner sammenlignet med tradisjonelle løsninger, rørleggingen er fleksibel og du er ikke avhengig av gravitasjon for å få en smart toalettløsning. Dette gjør det mulig å etablere komfortable baderomsfasiliteter i områder du ikke får lagt opp tradisjonelle avløp, og samtidig unngå store naturinngrep.

Jets Image CON Runde Panorama Arnulf Goksøyr2 1122
Arnulf Goksøyr ved en av de spektakulære hyttene.

Den unikeVacuumarator™ pumpen er oppfunnet og utviklet av Jets™, og er hjertet i alle våre systemer. Pumpen skaper vakuum, håndterer og transporterer kloakk og gråvann, alt i en operasjon. Vacuumarator™ pumpen er den mest kompakte og pålitelige vakuumgeneratoren tilgjengelig for sanitære løsninger. Den første Vacuumarator™ pumpen ble utvikler og patentert av JETS i 1989, og var revolusjonerende. Siden den gang har vi kontinuerlig utviklet teknologien vår.

Vakuumtoaletter fra Jets™ bruker fra 0,6 til 1 liter vann per spyling, og reduserer vannforbruket og kloakkmengden betraketlig sammenlignet med et tradisjonelt toalett. Systemet er på grunn av dette spesielt egnet for oppsamling i tank som tømmes av slamtømmebil. Dette gjør at toalettet også kan installeres i hytter der trykkvann ikke er tilgjengelig og man må bære vann inn. Med Jets får man et porselenstoalett med komfort som hjemme, enten hytta har innlagt vann og strøm eller ikke.

- I dette prosjektet var det spesielt viktig å skåne naturen. Derfor trengte vi en løsning tilpasset akkurat Runde Panorama. Det er også spesielt flott å få arbeide med prosjekter som trekker flere mennesker til Runde og området ellers. Det er like fint der ute på en solskinnsdag som i full blest, sier daglig leder Ståle Berge i utførende rørleggerfirma; Ståle Berge VVS.

Jets Image CON Runde Panorama Charm toilet2 1122
Vakuumtoalettene fra Jets™ glir godt inn i det stilrene miljøet i hyttene.

Store naturopplevelser, høy komfort

Øya Runde i Herøy er en perle, mest kjent for fuglefjellet som er hjemsted til Lundefuglen og flere flotte fuglearter. Mange fugleelskere reiser hit for å observere de ulike artene. Andre kommer for å oppleve sunnmørsk natur, med alt av vær og vind, fjell og hav.

- Vi har analysert markedet, og vi tror at Runde Panorama kan bidra til å tiltrekke andre typer turister enn de som besøker Runde i dag. Det er ikke alle som vil bo i telt selv om de tilbringer dagene krabbende rundt i lyngen på jakt etter de virkelig store naturopplevelsene. Mange vil gjerne bo med samme komfort som hjemme, forteller Arnulf.

Hyttene ved Runde Panorama er moderne med store vinduer som slipper naturen inn. Hver hytte har en egen fargepalett og kunstnerisk tema, men felles for alle er stilig interiør. Det var viktig at også toalettene var smekre for å passe inn i de stilrene hyttene. Jets™ har samarbeidet med skandinaviske designere for å utforme funksjonelle og elegante toaletter som oppfyller designkravene i ulike prosjekt, som for eksempel storslåtte hytter ved norskekysten.