Glod Axplorer Dome

GLØD Explorer i Alta: Arktiske eventyr med bærekraft i fokus

Cabin and homes

Noe av det som inspirerer og gleder oss i Jets, er å få kjennskap til og innsikt i de mange fantastiske og innovative prosjektene der miljøhensyn er i fokus samtidig som det gir brukerne positive opplevelser. En av aktørene som har tatt i bruk vakuumteknologi fra Jets®, er GLØD Explorer i Alta, som tilbyr en eventyrlig glampingopplevelse.

Published on 2023-09-05

Gjennom en av våre forhandlere, Comfort Alta, har vi hatt muligheten til å besøke GLØD Explorer. De har levert alle løsningene fra Jets® og gitt kunden verdifulle råd underveis, i tillegg til å ha hatt ansvaret for installasjon og montering.

GLØD Explorer

Grundig kvalitet, bærekraftige opplevelser, og en forpliktelse til naturen er hjørnesteinene i GLØD Explorer-opplevelsen. Siden starten i 2005 har GLØD Explorer tilbudt enestående aktiviteter, ekspedisjoner, overnatting og kulinariske opplevelser for enkeltpersoner, grupper og bedrifter. Hjemmehørende i Alta, Finnmark fylke i Nord-Norge, er deres mål å gi gjestene de aller beste naturopplevelsene i Arktis.

Lavt miljøavtrykk

GLØD Explorer har gjort en forpliktelse til å minimere sitt fotavtrykk i naturen. De begrenser bruk av motorisert transport i urørte områder og prioriterer isteden bruk av hunder for å bære eller trekke utstyr på deres turer. All elektrisitet de benytter produseres fra bærekraftige kilder som vann- og vindkraft. I tillegg har de implementert effektiv resirkulering og søppelsortering for å redusere deres miljøpåvirkning. Sist, men ikke minst, de har valgt Jets® som leverandør av deres toalettløsninger!

Glod Explorer Dome Innside
På innsiden av domene er det en stor dobbeltseng, sitteplasser og egen vedovn som gir både varme og stemning.

Unike domer

GLØD Explorer tar overnatting til et nytt nivå med deres luksuriøse domer. Hver dome er en konstruksjon av solid aluminiumsramme kledd med kraftig canvas-duk. Den indre strukturen inneholder en ekstra innerduk som skaper et isolerende luftlag inne i veggene. Dette innovative designet tillater en stor del av taket og veggene å være gjennomsiktige. Med en praktfull utsikt og en naturlig konsert av lyder som strømmer inn, oppleves det nesten som å ligge under åpen himmel.

Området omkring inkluderer ikke bare domene, men også en romslig lavvo, et utekjøkken og en bar. Disse elementene er sammenflettet gjennom hevede gangveier. Alle strukturer er bygget over bakken, uten behov for graving, og dermed skånes naturen for slitasje. Med denne helhetlige opplevelsen skaper GLØD Explorer en atmosfære som er mer enn bare et sted å overnatte.

Glod Explorer Toalett
Det er mulig å ha et vannspylende toalett selv uten innlagt vann, så lenge du velger et vannbesparende vakuumtoalett fra Jets® .

Komfortable toalettløsninger - selv uten innlagt vann

Hos GLØD Explorer har domene mer enn bare en spektakulær utsikt – du får også ditt eget private toalett. Dette sørger for at du ikke trenger å begi deg ut på lange vandringer om natten, spesielt verdsatt under vinterens kulde og snøfall.

Med et tydelig fokus på minimale inngrep i naturen, har GLØD Explorer funnet en toalettløsning som dekker behovet. Med vannbesparende vakuumtoalett fra Jets® blir avfallet transportert ved hjelp av vakuum gjennom tynne rør. Siden vakuumteknologi gjør at men ikke er avhengig av tyngdekraften, kan avfallet fraktes både horisontalt og vertikalt, noe som gir frihet i plasseringen av rørene.

Glod Explorer gangvei
De tynne rørene for vakuumtoalettene er lagt under gangveien mellom domene og fellesområdene. Smart!

GLØD Explorer og Comfort Alta kom på den smarte ideen med å legge rørene under gangveiene som forbinder domene til fellesområdene. Dette gir muligheten til å enkelt fjerne alt uten å etterlate vesentlige spor i naturen.

Siden domene ikke har innlagt vann, har hver dome en vanntank som må fylles manuelt - men når toalettene har et forbruk på 0,6 liter vann per spyling, er det ikke mange literene som går med til dette. Med så lavt vannforbruk blir det også lite avfall. Dette avfallet ender opp i en oppsamlingstank som står i eget servicehus og fra dette huset kan det også hentes vann til toalettene. Med slike smarte og praktiske tilnærminger viser GLØD Explorer hvordan komfort og hensyn til naturen kan gå hånd i hånd!

Glod Explorer Servicehus
GLØD Explorer har plassert oppsamlingstanken innendørs i et eget servicehus.

Vil du lese mer om GLØD Explorer og kanskje ta turen? Da kan du besøke siden deres her: GLØD Explorer