IMG 8680

Satser på lokalt næringsliv med modernisering av fabrikk

Corporation

Pressemelding fra Jets Vacuum, Holstad Eiendomsutvikling og Vekst i Hareid.

Holstad Eiendomsutvikling vil transformere en nedlagt møbelfabrikk til et fremtidsrettet, moderne næringslokale, under navnet ID24. Med Vekst i Hareid som samarbeidspartner og Jets Vacuum AS som første leietaker har de tatt første steg mot å nå målet.

Published on 2022-09-08
  • Bygget har en total bygningsmasse på 12 595 kvadratmeter, fordelt på kontor, produksjonslokaler og lager. Det er god tilkomst for mottak av varetransport rundt hele bygget, og godt parkeringsområde. Dette gir oss store muligheter til å leie ut kombinasjonslokaler med parkering, kontor, lager og produksjonsareal nært sentrum, sier daglig leder i Holstad Eiendomsutvikling, Hans-Ola Holstad.

Ved å utnytte disse egenskapene ønsker Holstad Eiendomsutvikling å gjøre ID24 til Nordvestlandets største fabrikker på en flate med høy automatiseringsgrad. Dette kan skape verdier og flere arbeidsplasser til Hareid, noe som går hånd i hånd med Vekst i Hareid sine mål.

  • Hareid ligger svært godt lokalisert for næringsutvikling som et knutepunkt mellom Søre Sunnmøre og Nordre Sunnmøre med fylkesvei, ferge og hurtigbåt, bare et steinkast fra ID24. Dette gir stort potensiale for å få inn større bedrifter med vekstambisjoner, sier Julie Sundgot Andersen, prosjektleder i Vekst i Hareid

Jets Vacuum AS hjelper bedrifter over hele verden med å bli mer bærekraftige ved å tilby vakuumløsninger og renseanlegg. ID24 krysset også av på flere viktige punkt da selskapet så etter en løsning på sine vekstutfordringer.

  • Jets har vokst mye og vi trengte mer plass raskt, inntil vi har en helhetlig løsning. Vi fikk tidlig god dialog med Holstad Eiendomsutvikling, og setter pris på deres satsing på det lokale næringslivet. Holstad Eiendomsutvikling frisket opp et areal på 1400 kvadratmeter i ID24, og vi har utvidet produksjonen med å ha deler av den her. Produktene våre NOMAD og Rover, laget for land- og spesielt event-markedet, blir produsert utelukkende ved ID24, forteller Gunnar Gjersdal, Planning and System Development Manager i Jets Vacuum AS.

En viktig faktor for industribedriften var nærhet til hovedkontoret, hvor Jets har både kontorer og produksjon.

  • Vi er opptatt av å ha våre ansatte tett integrert, og nærheten mellom ID24 og hovedkontoret gjør dette enklere. Vi vil rullere på hvilken lokasjon produksjonsansatte jobber ved, og har felles lunsj for alle ved hovedkontoret, fortsetter Gjersdal.

Holstad Eiendomsutvikling er glade for å ha fått inn en bedrift som tar bærekraft på alvor, og som representerer viktige verdier for fremtiden.

  • Vi er svært glade for å kunne samarbeide og være involvert i det Jets skaper her på Hareid. Dette er i tråd med det vi ønsker å få realisert med ID24. Vi ønsker å fortsette å tilrettelegge for videre vekst i næringslivet her, sier Holstad.

Andersen fra Vekst i Hareid legger til at dette er et viktig steg i arbeidet med å etablere ID24 og synliggjøre mulighetene bygget tilfører.

  • At Holstad Eiendomsutvikling kan bidra til å legge forholdene til rette for vekst og utvikling i Jets, og andre bedrifter, er svært gledelig. Jets Vacuum AS er en stor og viktig motor i næringslivet i Hareid med stort potensiale i fremtiden. Når bedrifter bidrar til å spille hverandre gode gjennom egen utvikling har vi fått maksimal utnyttelse av potensialet, sier Andersen,

Holstad Eiendomsutvikling vil få inn fremoverlente bedrifter som vil etablere en toppmoderne fabrikk. I tillegg forventer de at det vil komme flere krav til miljøavtrykk, miljøsertifisering og energieffektivitet for bedrifter. Derfor vil Holstad Eiendomsutvikling modernisere bygget med fokus på energiforbruk og bærekraft.

  • De grønneste og mest bærekraftige byggene er de som allerede er bygget. Det er mer bærekraftig å modernisere og energioptimalisere et eksisterende bygg, enn å rive og bygge nytt. Vi i Holstad Eiendomsutvikling ser stort potensiale i å modernisere og skape ny aktivitet i dette bygget, sier Holstad.

Saken er omtalt i Sunnmørsposten og Nett.no:

Denne bedrifta har utvida - smp.no

Nytt i liv i den gamle Ekornes-fabrikken | NETT NO

Read in English here: Jets™ Group | Plans to modernize old factory, Jets is their first… (jetsgroup.com)